5 tips til bedre Instagram-bilder

Her forteller vi deg hvordan du kan ta flotte mobilbilder som vil gjøre din Instagram enda finere.

Vi jobber til daglig med kunder som vil bli bedre på sosiale medier, og spesielt Instagram. Med spørsmål som «Hva skal jeg ta bilder av?» «Holder det å bruke telefonen min bare?» og et hav av muligheter og veier å gå – Har vi funnet ut at det er lurt å koke alt dette ned til fem enkle tips til bedrifter som vil ta flotte Instagram-bilder med telefonen.

For veldig mange bedrifter er det lurt å være tilstede på Instagram, og noen gjør en fantastisk jobb med å poste relevant innhold som ikke bare er reklame, og engasjerer kunder og potensielle kunder gjennom levende og variert innhold. Det er allikevel en utfordring rundt det å skape variasjon når omgivelsene man har rundt seg er det samme hver dag. Eksempelvis er det lettere å ta flotte og varierte bilder når man er fjordguide eller toppturguide enn når man driver teppebutikk. Men uansett om du driver teppebutikk eller selger sykler – så er det mange flotte fotomuligheter, og da er det viktig å kunne ta gode bilder. Her er fem tips som du kan ta med deg og allerede i dag gjøre dine Instagram-bilder mye bedre.

1. Finn andre vinkler enn vanlig. Med utgangspunkt i et helt ordinært og kjedelig Bøy deg ned, få en annen vinkel. Et foto tatt rett-opp-og-ned er akkurat slik man ser det til vanlig. Med en spennende eller uvanlig vinkel vil du få et mye mer interessant foto.

2. Dybde – Skap dybdedimensjon i bildet ved å ha elementer i forgrunn og bakgrunn. Mange smarttelefoner har også muligheten til å fokusere på et element i forgrunnen, og skape uskarp bakgrunn, som også er en flott effekt for variasjon i dine bilder. Trykk på skjermen der du vil fokusere, og telefonen gjør jobben for deg.
Du skaper også dybde med å flytte objektet du skal ta bilde av, slik at det ikke er helt i midten av «bilderammen».

4. Ikke bruk blits. Er det for mørkt til å ta et vanlig bilde. Dropp det. Blitsen på telefonen din sitter rett ved siden av kameraet, som gjør at bilder som blir tatt med denne blitsen blir helt flate. Det blir ingen dybde, ingen gode skygger, og resultatet er et kjedelig og flatt bilde. Hvis du skal ta bilde av et objekt, flytt det til et sted som er lysere, gjerne naturlig lys.

4. Pass på lyset. Bilder tatt med mye motlys, som f.eks. sollys som lyser mot kamera fra bak det du tar bilde av, vil ødelegge bildet, og gjøre mørke områder enda mørkere, og fjerne detaljer som burde vises fram. Du kan bruke dette som en god effekt hvis du har planlagt bildet godt, men som oftest er motlys bare ødeleggende. Ha solen bak deg, eller ta bilder når det er overskyet. Legg merke til hvor skygger faller, og posisjoner deg slik at du får et levende bilde der lys og skygger komplimenterer hverandre.

5. Følg med på likes. Se hvilke av dine bilder som får flest likes, og fortsett på den måten. Enkelt og greit. Hvis du har vært usikker på hvilke av bildene dine som er gode, så får du en god indikasjon ved å se på antall likes. Et tips som faller under dette er å se på konkurrentene dine. Eller se på andre innen samme bransje – Er de på Instagram. Hva tar de bilder av? Hvilke bilder får mange likes. Når du spionerer rundt må du huske å se liker klikkene relativt til hverandre, så hos en bedrift som kanskje får rundt 50 likes på bildene sine, vil jo et bilde med 100 likes skille seg ut, men hos en bedrift som kanskje får 50.000 likes på de fleste bildene, vil jo et bilde med 75.000 likerklikk skille seg ut. Se hva som funker for de som er i samme bransje, og emuler, ikke kopier, det. Ta konseptet og gjør det til ditt eget. Vi har god erfaring med dette hos mange av våre kunder, og ofte er de aller beste Instagram-strategiene basert på «klipp og lim» mellom bedrifter og bransjer.

Det var fem raske tips til hvordan du kan ta bedre Instagram-bilder. Dessverre er eet ikke slik at likes og følgere betyr at du får automatisk flere salg, men du får en finere feed ihvertfall.

Hvis du vil høre mer om hvordan du kan bruke Instagram for din bedrift, så kan du ta en gratis veiledningssamtale med oss. Vi tar en digital kaffe mens du forteller litt om bedriften din, og hva dere ønsker å oppnå med å være på Instagram, så kanskje vi kommer på noe genialt i løpet av den korte halvtimen samtalen varer. Følg lenken i beskrivelsen under for å booke samtale eller sjekk ut denne videoen om da Lego nesten gikk konkurs, og hva du som liten bedrift kan lære av hvordan de reddet seg.